CHOWA ZOUTLEEUW

CHOWA ZOUTLEEUW

vrijdag 7 maart 2014

Behandelen rot hout

In deze blog hebben we het al een paar maal gehad over technieken die bonsaimeesters toepassen op hun bonsai die omwille van hun ouderdom, of juist om ouderdom te simuleren, met rottende delen geconfronteerd worden. De ene lost het het op met hout verharder, een andere gebruikt dan weer cement.

Bij onderstaande boom werd aanvankelijk alleen wondpasta gebruikt. Bij controle bleek dat dit niet het ideale middel is want het rottingsproces ging onder de aangebrachte wondpasta gewoon zijn gang.






Eerst werd de boom met een pesticide behandeld. Dit gebeurde in twee stappen:
  1. Aanbrengen van het product met een verstuiver.
  2. Een in hetzelfde product geweekte doek werd gedurende een paar uur in de holte aangebracht zodat het de kans kreeg voldoende door het hout te worden opgenomen.





Met behulp van een guts werden de rottende delen zoveel mogelijk verwijderd.




Dan werd de holte volledig opgevuld met epoxy pasta. Deze pasta is volledig onschuldig voor de boom en is in elke drogisterij te koop.








Nadat de pasta gehard was werd het bovenliggende deel met een beschermende vloeibare houtverharder ingesmeerd.







1 opmerking:

  1. dat is leuk bij kleine boompje. ik woon op de filippine en bezit ca 120 grootte mango bomen een hele grootte boom heeft 10 cm boven de grond een groot vies gat
    ik heb het schoon gemaakt en ga het af dichting met cement net als de tand arst
    zin om hier eens te komen kijken ? veilig mooi en geen c 19 hier 14 dagen incl. je reis 1000 euro p .p ruudvanderplaats@hotmail.nl F. Mickey fungarden tot zien s

    BeantwoordenVerwijderen

Deze blogs worden binnenkort in handige categorieën overgeplaatst naar de Bonsai Blogs van Bonsaihobby.